I have examined the next Mod Rewrite on MAMP, but for whatever reason, it fails on Light. Any concept of things i am doing wrong?

RewriteEngine on
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^newParamA=(.*)&newParamB=([0-9]*)$
RewriteRule ^newfolder/newsubfolder/$ oldfolder/oldsubfolder\.php?oldParamC=%1\&oldParamD=%2 [QSA,L]

The concept is the fact that a question for example

http://domain.com/newfolder/newsubfolder/?newParamA=query&newParamB=111

will effectively map to:

http://domain.com/oldfolder/oldsubfolder/?oldParamC=query&oldParamD=111

In response to Gumbo's comment (Are you currently utilizing the same config)

Yep - latest version of Apache, with mod_rewrite enabled - It appears it does not such as the RewriteCond - basically comment that out, a minimum of the road redirect works. After I uncomment the RewriteCond, I recieve "Not found" error.

I presently have no idea what might cause this behavior. But you could attempt one of these simple:

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^newParamA=([^&]*)&newParamB=([0-9]*)$
RewriteRule ^newfolder/newsubfolder/$ oldfolder/oldsubfolder.php?oldParamC=%1&oldParamD=%2 [QSA,L]

RewriteCond %{QUERY_STRING} (^|&)newParamA=([^&]*)&newParamB=([0-9]*)($|&)
RewriteRule ^newfolder/newsubfolder/$ oldfolder/oldsubfolder.php?oldParamC=%2&oldParamD=%3 [QSA,L]

As well as:

RewriteCond %{QUERY_STRING} (^|([^&]*&)*)newParamA=([^&]*)(.*)
RewriteCond %3&%1&%4 ^([^&]*)(&[^&]*)*&newParamB=([0-9]*)
RewriteRule ^newfolder/newsubfolder/$ oldfolder/oldsubfolder.php?oldParamC=%1&oldParamD=%3 [QSA,L]