I'm lately using Uploadify and also have used it to three different servers: Home windows, Light with CGI PHP and Light with PHP running as module. I developed the code within the Home windows server so when I used it to my Linux CGI PHP, the Uploadify works perfectly.

However, after i used it within the Linux PHP module, I acquired IO Error during my Uploadify. The interesting factor is I additionally produce other simple upload code using PHP and delay pills work perfectly within this Linux PHP Module server.

Anybody here has got the same experience? Could it be related that the consumer who runs Apache server is apache while who owns your directory in which the files are submitted to differs user. I'd chmod 777 ezinearticles but nonetheless it does not work.

Any helps could be appreciated. Thanks ahead of time.

Got a confirmation in the client, as he moved the website to non HTTPS, all uploads work correctly. Therefore the reason triggered this issue is applying uploadify on HTTPS site without correct certificate. The truth is the Expensive element of uploadify simply give an IO Error instead of obvious and detailed error message.

Really got a concept about chance of HTTPS leading to error from the Wordpress forum talking about AJAX uploader using Expensive.

Because of all comments, In my opinion many possible causes as recommended within the comments, which HTTPS is among them.

look into the php.ini configurations for that values of those variables:

max_execution_time
max_post_size
uploaded_file_max_size
post_max_size
file_uploads

Also, these records within the .htaccess assisted me formerly:

SetEnvIfNoCase Content-Type "^multipart/form-data;" "MODSEC_NOPOSTBUFFERING=Do not buffer file uploads"

and/or

(security risk!)

SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off

Should you haven't already, add this towards the 'onError' callback function (function(a,b,c,d)):

alert("Error: "+d.type+"      Info: "+d.info");